Oktobarsko priznanje opštine Vlasotince

 Povodom Dana opštine Vlasotince naša stranica, Vlasotince koje ne bledi, dobila je oktobarsko priznanje u vidu Pohvale 10. oktobar, kao deo tima Vlasotince koje volim.

Zahvalnost za ovakvo priznanje dugujem ljudima koji prate rad stranice i svom predlagaču. 

Urednik

Danilo Pejčić 


Naravno, naš predlog nije bio slučajan već je plod duže saradnje sa mladim ljudima, u početku gimnazijalcima, a danas studentima na početnim godinama studija - Danilom Pejčićem, Stefanom Tasićem, Filipom Mihajlovićem i Milom Mitić, koja je još uvek gimnazijalka.


Stefan, Filip i Mila su autori filma „Vlasotince, neispričana priča“, koji je relizovan u produkciji Biblioteke, a koji govori o Vlasotincu kojeg ima tek u sećanjima naših najstarijih sugrađana. Danilo je osnivač i administrator sajta „Vlasotince koje ne bledi“, gde već godinama objavljuje fotografije starog Vlasotinca, koje predano sakuplja i spašava od propadanja i zaborava. U našoj Galeriji imao je jednu samostalnu izložbu, davao nam je fotografije (koje se sada čuvamo u arhivi) za neke naše druge, tematske izložbe, a svojim prilozima pomagao nam je i kod priprema knjiga za štampu, čiji smo mi izdavači.


Danilo, Stefan i Mila prisustvovali su Svečanoj sednici Opštinske skupštine i primili nagradu koju im je uručio predsednik Opštine Bratislav Petrović, dok Filip, zbog obaveza na fakultetu nije mogao da dođe. Naša ustanova, srećna što je lokalna samouprava prepoznala i nagradila napore koje činimo na očuvanju kulturne baštine, sada ima još veću obavezu da ohrabruje i pomaže mlade ljude, one koji su budućnost Vlasotinca, da ga još više vole i da to dokazuju svojim delima.




Comments

Popularne obajve

PRIREDBE TAKVE VRSTE U SRBIJI TADA NIJE BILO - VINSKI BAL

PUTOVANJE KROZ VREME - KAKO SMO POČELI DA ZABORAVLJAMO

Da li znate...

Putovanje kroz vreme - (ne)kulturno nasleđe Vlasotinca